mandag den 2. februar 2009

Frigør plads på din harddisk

De første tegn på manglende harddiskplads begynder at vise sig... Defragmentering kan ikke køre effektivt, hvis der er mindre end 15% ledig diskplads. Der er ikke tilstrækkelig diskplads til at installere nnn.

Når man får en ny PC er disken sikkert 10 gange større end den var i den gamle. Man tænker, at disken er så stor, at der aldrig bliver kapacitetsproblemer. Alligevel går der ikke så længe før man får bøvlet.

Når der skal frigøres plads er der selvfølgelig de åbenlyse metoder:
  1. Afinstallér programmer som du ikke bruger
  2. Tøm Skraldespanden på Windows Skrivebord
  3. Kør Diskoprydning (højreklik på C:->funktioner->Diskoprydning)
  4. Kør en defragmentering (højreklik på C:->funktioner->Diskdefragmentering)
  5. Komprimér mapper via Windows (højreklik på mappen, Egenskaber->Avanceret->Komprimer indhold for at spare diskplads). Bemærk, at billeder og musik (mediefiler) ofte ikke er komprimeringsvenlige. Billeder og musik er ofte pakket allerede, idet det filformat der benyttes indebære komprimering. Det betyder, at du ikke sparer ret meget diskplads ved at komprimere/ZIP'e mediefiler.

Når disse muligheder er prøvet skal der andre værktøjer på banen. Jeg plejer at bruge

  1. nCleaner: http://www.nkprods.com/ncleaner/ nCleaner er god til at finde tomme filer, gamle midlertidige filer samt at rydde op i registreringsdatabasen. På en god dag kan nCleaner finde 2-300 MB.
  2. doubleKiller: http://www.bigbangenterprises.de/en/doublekiller/ doubleKiller er god til at finde de filer som ligger i flere kopier på harddisken. For mit vedkommende drejer det sig først og fremmest om billeder.

Ingen kommentarer: